boerderijklassen

Wij beleefden drie GEWELDIGE dagen op de kijkboerderij De Pierlapont.

Op woensdag 8 maart vertrokken we naar de kinderboerderij. We maakten er kennis met boerin Els en boer Sam. We kregen een rondleiding door de stallen, hoorden iets over de ‘geschiedenis’ van de boerderij en maakten kennis met alle dieren. We mochten zelfs een koe melken!

Na een lekker middagmaal (kip – frietjes – appelmoes) mochten we dieren verzorgen. We gaven de konijntjes eten, gingen de stallen uitmesten, maakten een modderbad voor het varken, gaven de kippen en ganzen graantjes, …

Tegen de late namiddag mochten we naar onze kamers. Na het opmaken van de bedden en het leegmaken van de koffers mochten we de grote dieren nog eten geven, daarna mochten we zelf onze eigen maagjes vullen. Na een (broodnodige) douche speelden we nog een quiz. Erna gingen alle kinderen rustig naar bed.

Op donderdag gingen we ’s ochtends naar de bioboerderij ‘Augustijnenhof’. De vrouw des huizes vertelde ons een heleboel over ‘schapen en wol’. We mochten zelfs een lammetje vasthouden! Na de uitleg over het productieproces van wol gingen we ‘vingerhaken’. Na het nodige geduld lukte dit bij alle kinderen!

Ons middagmaal stond klaar toen we met de huifkar terugkwamen op ons verblijf. We aten worst, puree en erwtjes.

In de namiddag gingen we opnieuw op uitstap. We gingen naar het doolhof van Loppem.

Als vieruurtje kregen we lekkere pannenkoeken van boerin Els, want Bianca was jarig! Hierna gingen de kinderen de dieren voederen en werd er heel veel gespeeld!

’s Avonds vierden we de verjaardag van Bianca met lekkere taart.

De laatste dag van onze boerderijklassen begon met een heuse klus: de koffers opnieuw maken. Na het ontbijt maakten we een educatieve wandeling op het domein van de boerderij. We kregen lekkere spaghetti als middagmaal en genoten van onze laatste uurtjes op de boerderij.

Het was écht heel leuk, alle leerlingen hebben ervan genoten!

Directieteam

directie2.jpg

 

 

Inge Versavel - Gsm: 0476 90 81 23
info@paletbrugge.be

Sarien Hellebuyck - Gsm: 0477 44 19 33
groenestraatbrugge@gmail.com
 info@basisschoolsintjozef.be

JoomShaper