2A

In pyjama naar school

Vrijdag 17 maart was het Nationale Pyjamadag. Onze school deed ook mee. Bednet zorgt ervoor dat langdurige zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen. Door in onze pyjama naar school te komen wilden we laten zien dat ook wij deze zieke kinderen en jongeren steunen.

*BUUSK*

Een kartonnen doos... Dit zou het begin betekenen van 2 boeiende muzische dagen.

Geen woorden, alleen muziek, lichaamstaal en karton. De 4 studenten trakteerden ons op een heel speciaal toneel en slaagden erin om ons warm te maken voor de komende 2 dagen.


Na de voorstelling konden we deelnemen aan 4 workshops:

Bewegingsexpressie

We kunnen traag bewegen, maar ook snel. We kunnen bewegingen klein maken, maar ook heel groot. Net zoals in het starttoneel leerden we hier bewegen op het ritme van de muziek.Muziek

Tijdens deze workshop maakten we een klankenstrip en een grafische partituur bij een stad die we dan ook mochten verklanken.


Drama

Hier maakten we kennis met clownerie.


 

Beeld

In deze workshop werden we door 2 studenten begeleid om een kijkdoos te maken.


 

Na de vier workshops mochten we een atelier uitkiezen waarin we ons nog een beetje wilden verdiepen. Op het einde van de dag volgde er nog een evaluatie. Door middel van post-its mochten we de studenten complimentjes geven, maar ook eventuele tips, want ook zij kunnen nog iets leren van ons.

Bedankt voor deze toffe tweedaagse!


 

Meer artikelen...

Pagina 1 van 13

Directieteam

directie2.jpg

 

 

Inge Versavel - Gsm: 0476 90 81 23
info@paletbrugge.be

Sarien Hellebuyck - Gsm: 0477 44 19 33
groenestraatbrugge@gmail.com
 info@basisschoolsintjozef.be

JoomShaper